2013. augusztus 5., hétfő

6. és 7. kritika + design

Sziasztok!

Néhány kedvesség, vélemény, jótanács, miegyéb, csak mert mindig ki szoktam rakni:



Miss Sunshine:
Kinézet: A kinézet meglehetősen jó. A színeket nagyon jól tudod kombinálni az egész blogon, a fekete-szürke-fehér színhármas nagyon jóleső érzéssel tölti el az olvasót, ha ránéznek az oldaladra. A fejléc is szépen összeszerkesztett, nem érzem túl erőltetettnek a motívumokat, a képeket, hanem véleményem szerint éppen az aranyközép útba esik. Az oldalmodullal kapcsolatban viszont lenne néhány apró javaslatom. Először is, kicsit hosszúnak találom, mi csak azért gond, mert az ember általában nem pörget le a legaljára, ezért ha tudsz, akkor vegyél ki néhány olyan topikot, amit mondjuk a fejléc alá is beilleszthetsz. Gondolok én itt egy olyanra, amit elnevezhetnél ’Magamról’ címen, oda pedig nyugodtan beillesztheted a profilodat, a másik blogodat, de az impresszumot is, ami a blogoddal kapcsolatos. Másodjára sokkal jobb a szemnek, ha a szövegeket sorkizárttá teszed, ez csak egy apró javaslat, de nagyot tudsz dobni vele az oldal kinézetén. A blogbejegyzéseknél viszont örülök, hogy sorkizárttá állítottad be a szövegeket, a képeket is továbbra is illeszd be felülre, mert nagyon ötletes! Így nemcsak egy szövegtömböt olvashatunk, de illusztrációnk is van, ami mindenképp hasznodra válhat, hiszen így jobb ránézni a bejegyzésekre.
Összességében jó a kinézet, tudod, hogy hogyan kell egymáshoz illeszteni a színeket, a képeket, csak néhány javaslatom lenne, de egyébként szép munka!
Írásstílus: Helyesírási hibáid nincsenek, az írásstílusod is jó! A szókincsed nagyon bő, szép kifejezéseket használsz, ami azt jelenti, hogy nem egyszerűen úgy fogalmazod meg a történéseket, hogy „megállt a folyosó közepén”, hanem a „folyosón gyökeret vert lány” kifejezéssel pótolod ezt, de ez nagyon jó! Tartsd meg ezt a jó tulajdonságodat, mert ezáltal sokkal jobban el tudjuk képzelni az adott jelenetet, részletesebb és kifejezőbb is, mint más blogokon! Így nem csoda, hogy a leírásaiddal nincsenek gondok, hiszen nagyon szépen fogalmazod meg őket, csak kevés van belőle! Próbálj meg több érzést, leírást beleírni, a szereplők gondolatait, persze ezt sem kell túlzásba vinni, de ne aggódj, ha hosszabbak lesznek a fejezetek emiatt! Nagyon is ügyesen haladsz, a párbeszédeid is páratlanok, hiszen annyira magukra veszik a karakterek jellemzőit, hogy mi sem tudnánk jobbat írni a megszólalásaik helyett. Pörgősek, néha komolyak, néha viccesek, de élvezet őket olvasni! A javaslatom tehát annyi, hogy próbálj meg több leírást vinni bele, abból baj nem származhat! Ehhez javasolni szoktam, hogy olvass a kedvenc íródtól, amit el szeretnél tőle sajátítani ilyen téren, mert egy-egy remek regény nagyon sokat segíthet az írásstílus fejlesztésen.
Történet: Nem olvastam még ilyen fanfiction-t, de örülök neki, hogy ilyen egyedibe és ötletesbe vágtál bele, mert nagyon jó! Annak pedig külön örülök, hogy létrehoztál egy topikot arról, hogy mit érdemes tudni a Billy Talent-ről, mert így hidd el, még több olvasót is tudsz szerezni magadnak. Az alapötleted sem volt mindennapi, hiszen most nem egy egyszerű szerelmi történetet olvashatunk, hanem egy 5 éves kislány középpontú blogot, ami különleges és izgalmas fordulatokat tartogatni. A cselekményre sosem lehet panaszom, mivel mindig megy a maga ütemében, nem is érzem gyorsnak, de lassúnak sem, s az események magával ragadóak! Mindig izgalmas fordulatokkal zárul egy-egy fejezet, sosem érzem unalmasnak vagy vontatottnak a történet, ez pedig nagyon, de nagyon jó! Hidd el, hogy ez így jó, nem kell rajta változtatnod, mert éppen megfelelően megtaláltad azt az utat, amikor izgalmas a cselekmény, de nem válik folyamatosan szappanopera-jellegűvé. Ehhez gratulálok, nagyon jól csinálod! A szereplőkre rátérve pedig nagyon tetszik, hogy mindegyik tagja az együttes más-más jellemmel bír, mert ez valószínűleg a való életben is így van, de Te nagyon jól hangsúlyozod ezt!
Összességében a kinézet jó, az írásstílusodon még tudsz javítani, de menni fog, mert eddig is nagyon ügyes voltál, a történet vezetése pedig példamutató! Sok sikert a továbbiakban is!

Make You Believe:

Kinézet:  A fejléc különösen tetszik. A képek jól vannak megszerkesztve és össze is vannak hangolva egymással. A fejléc egy hangban van a háttérrel, ami nálam egy plusz pont úgyhogy 5/5
Történet: A töri egy árva lányról szól, akit egy híres banda a Billy Talent egyik tagja talál meg. Amint már említettem tetszik a történet, mert ez nem egy olyan fanfiction, amiben egy lány szerelmes lesz a bandatagba, hanem egy kislányról szól. A történetek nem olyan hosszúak, de nem is olyan rövidek. Az különösebben tetszik, hogy E/3-mas személyben írod le a történteket. Még nagyon nem olvastam ilyen blogot, ezért is jár neked 5/5
Kedvenc karakterem Celeste és a kedvenc fejezetem: a 8. fejezet.
Összpontszám: 10/10

Amúgy meg. Mint láthatjátok, belilultunk, de baromira. Ez most nagyon nem rocker, tudom én, de kaptam ezt a gyönyörű fejlécet, és próbáltam mindent ahhoz igazítani. Nomeg amúgy is imádom a lilát most lebuktam. Szóval remélem, tetszik, várom a véleményeket.

D.L.L.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése